7 Δεκ 2012

Διαβάστε ένα διαφορετικό παραμύθι

Διαβάσαμε μια εξαιρετική ιδέα και τη μοιραζόμαστε με όλους εσάς! Γιατί γιορτές έρχονται και τί πιο όμορφο από το να χαρίσετε ένα τέτοιο δώρο ή ακόμη καλύτερα να πάρετε αγκαλιά το πιτσιρίκι σας και να διαβάσετε ένα διδακτικό βιβλίο.

Το infokids.gr προτείνει τα παρακάτω βιβλία, που μιλούν για τη διαφορετικότητα, την κινητική αναπηρία, τον αυτισμό, τα προβλήματα όρασης και πολλές ακόμη δυσκολίες. Ας ευαισθητοποιήσουμε λοιπόν τους μικρούς μας φίλους μέσα από ένα βιβλίο!

“Η Αργυρώ γελάει”, εκδόσεις Πατάκη (Κινητικά προβλήματα)

 Η Αργυρώ κάνει σκανταλιές, γελάει, τραγουδάει, κάνει κούνια κι όλο μας χαμογελάει. Η Αργυρώ δε διαφέρει από τα άλλα παιδιά, όπως εξάλλου όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ένα τρυφερό βιβλίο, που αναφέρεται, χωρίς συναισθηματισμούς, σε ένα θέμα που μας αγγίζει όλους.


“Δεν είμαι τόσο αλλιώτικος από τους άλλους”, εκδόσεις Δωρικός (Κινητική αναπηρία)

 Εικονογραφημένα βιβλία, που προσφέρουν στους γονείς των παιδιών μια εξαιρετική ευκαιρία να επικοινωνήσουν μαζί τους για λεπτά και κρίσιμα ζητήματα, τα οποία απαιτούν προσοχή και υπευθυνότητα.




 “Γράμμα στο μοναχικό αδερφό μου”, εκδόσεις Πατάκη (Αυτισμός)










 “Το φτερό του δράκου”, εκδόσεις Μικρή Άρκτος (Νοητική καθυστέρηση)

Ένα βιβλίο – CD, με 13 μουσικά παραμύθια δώρο στα παιδιά μικρά και μεγάλα, ετοίμασε η Μικρή Άρκτος. Ένα δώρο γεμάτο ελπίδα, χάρη και χαρά, που είμαστε σίγουροι  πως θα αγαπηθεί και θα τραγουδηθεί από όλους.






 “Ο αδερφός της Ασπασίας”   (Δυσκολίες λόγου)

 Τι συμβαίνει όταν σε μια δεντροφύτευση ξεσπά ένας καβγάς; Πώς βρέθηκε η γάτα μέσα στο αυτοκίνητο; Και τι είναι αυτές οι «Μ.Α.» που έκαναν διάσημο το Δαμιανό; Ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα για μια οικογένεια...ασυνήθιστα συνηθισμένη. Και μια πρόταση για το πως ένα παιδί μπορεί να ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...