14 Ιουν 2012

Το απόλυτο "καταφύγιο" για παιδιά με αυτισμό

'Εχουμε μιλήσει σε πολλά άρθρα μας στο παρελθόν για τις αισθητηριακές και όχι μόνο δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που έρχονται αντιμέτωπα με την αισθητηριακή υπερφόρτιση, η οποία δυστυχώς οδηγεί σε μια ανεξέλεγκτη έκρηξη. Εκείνη την πραγματικά δύσκολη στιγμή, το χάδι σας δεν βοηθά...., η αγκαλιά σας δεν το ηρεμεί..., ακόμη και το αγαπημένο του παιχνίδι μπορεί να μην αρκεί για να του αποσπάσει την προσοχή! Το μόνο που έχει πραγματικά ανάγκη είναι μια γωνιά ηρεμίας.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν η ιδέα να είχατε στο σπίτι σας μια πολυθρόνα που μπορεί να μετατραπεί σε προστατευτικό κουκούλι που προστατεύει το παιδί σας από αυτά τα ερεθίσματα; Μάλλον ελκυστική, πιστεύω. 
                                                              Πηγή εικόνας: http://www.freyjasewell.co.uk/#/hush/4549698628

Τη λύση προσφέρει η σχεδιάστρια Freyja Sewell, η οποία σχεδίασε την πολυθρόνα HUSH. Το προϊόν αυτό προορίζεται για προσωπικό καταφύγιο όσων ανθρώπων επιθυμούν να ξεφεύγουν που και που από την ολοένα και πιο καταπιεστική πραγματικότητα του καθημερινού τρόπου ζωής στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Αμέσως μόλις το είδα σκέφτηκα ότι θα ήταν το ιδανικό δώρο σε ένα παιδί με αυτισμό.
Είναι κατασκευασμένη 100% από μαλλί και τα μαξιλάρια γεμισμένα με ανακυκλούμενες ίνες μαλλιού (το οποίο δυστυχώς δεν γνωρίζω πώς είναι στην υφή, αν δηλαδή είναι μαλακό ή "τσιμπάει" όπως τα περισσότερα μάλλινα υφάσματα, κάτι που ενδεχομένως ενοχλεί τα παιδιά με αισθητηριακές δυσκολίες).
 Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, το σχήμα της πολυθρόνας (το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με τη διάθεσή σας) θυμίζει μήτρα και γι' αυτό ηρεμεί και καθησυχάζει όποιον ξαπλώνει σε αυτή. Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες, μπορείς να απομονωθείς εντελώς από το περιβάλλον ή ακόμα και να μετατρέψεις την πολυθρόνα σε πουφ.

της Ελιζιάννας Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...