31 Μαΐ 2013

Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά 2 ετών

Ένα παιδί δύο ετών είναι γεμάτο ενέργεια και περιέργεια για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του, άρα έχει ανάγκη από δραστηριότητες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του. Καθώς γίνεται όλο και πιο κινητικό έχει ανάγκη από παιχνίδια που μπορεί να σπρώξει, να τραβήξει και να σύρει καθώς περπατά. Επίσης, ενθουσιάζεται με πράγματα που προκαλούν το μυαλό του, όπως τα παζλ με μεγάλα κομμάτια ή οι μεγάλοι κύβοι κατασκευών.

Παρακάτω θα δείτε μία λίστα με κατηγορίες παιχνιδιών που είναι ιδανικά για παιδιά 2 ετών, λίγο μεγαλύτερα ή λίγο μικρότερα.

Τρίκυκλο
Είναι η ηλικία που τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν πετάλι, οπότε ένα τρίκυκλο ποδηλατάκι, με φαρδιά βάση για να νιώθουν σταθερότητα, θα τα κάνει να νιώσουν ανεξάρτητα και θα ενισχύσει τις κινητικές τους επιδεξιότητες. Μπορείτε να πάρετε ένα τρίκυκλο με χερούλι, ώστε να αναλαμβάνετε εσείς τη μετακίνηση του παιδιού όταν αυτό κουράζεται.

Βαγονάκι
Σε κάποια καταστήματα παιχνιδιών θα βρείτε τα κλασικά κόκκινα ή πράσινα βαγονάκια, στα οποία μπορεί το παιδί να βάζει παιχνίδια και έπειτα να τα σπρώχνει, ενώ μπορεί να κάθεται και μέσα για να το τραβά η μαμά ή ο μπαμπάς όταν πάνε βόλτα στο πάρκο.

Υλικά για χειροτεχνίες

Λατρεύετε τις πρώτες ζωγραφιές-μουτζούρες τους; Ενισχύστε το καλλιτεχνικό τους ταλέντο με ξυλομπογιές και μαρκαδόρους που δε λεκιάζουν, αλλά και με πολλά μπλοκ ζωγραφικής. Φροντίστε, όμως, όλα να είναι μη-τοξικά.

Παίξτε κουζίνα
Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία λατρεύουν να παίζουν ρόλους και η μαγειρική είναι από τους αγαπημένους τους. Πάρτε τους, λοιπόν, πλαστικά φρούτα και κουζινικά είδη και αφήστε να σας... κάνουν το τραπέζι.

Παιχνίδια για άμμο

Είτε βρεθεί στην παραλία είτε σε κάποιο πάρκο με χώμα, το δύο ετών παιδί λατρεύει να παίζει με την άμμο. Έτσι, ένα σετ με κουβαδάκια, φτυαράκια, τσουγκράνες ή και ένας γερανός για τα βαριά φορτία θα αποδειχθούν εξαιρετικοί σύμμαχοι για το παιχνίδι του.

Βιβλία
Τα βιβλία είναι εξαιρετικά δώρα για κάθε ηλικία, όμως για παιδιά 2 ετών πρέπει να βρείτε βιβλία με περισσότερες από δύο-τρεις λέξεις και ζωγραφιές σε κάθε σελίδα. Στην ηλικία αυτή μπορούν κάλλιστα να ακούσουν μικρές ιστορίες, ακόμα και τα κλασικά παραμύθια που διαβάζαμε εμείς ως παιδιά, όπως η Χιονάτη και η Κοκκινοσκουφίτσα.

Παιχνίδια για το μπάνιο

Καθώς το να παραμείνει ένα δίχρονο ήσυχο στο μπάνιο, ενώ το πλένετε, είναι σχεδόν αδύνατο, μερικά πλαστικά παιχνίδια ή παιχνίδια-αφρόλουτρα θα το κρατήσουν απασχολημένο και θα κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Μεγάλα τουβλάκια για κατασκευές
Από τα πλέον αγαπημένα παιχνίδια, τα τουβλάκια είναι εξαιρετικά για να «χτίζει» το παιδί τις κινητικές και μηχανικές ικανότητές του, όπως το να πιάνει, να τοποθετεί και να βάζει σε σειρά. Φροντίστε, μόνο, τα τουβλάκια που θα πάρετε να είναι αρκετά μεγάλα για να μη χωρούν στο στόμα του, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος πνιγμού.

Παιχνίδια που τραβιούνται
Υπάρχουν παιχνίδια με χερουλάκι και συχνά με κάποιο κουδουνάκι, τα οποία τα παιδιά μπορούν να σύρουν καθώς περπατούν. Τα παιχνίδια αυτά τους δίνουν, για κάποιον λόγο, μεγάλη ευχαρίστηση και εξίσου ευχάριστα θα φανούν και σε εσάς.

Παζλ
Στην ηλικία αυτή ξεκινά και η ενασχόληση των παιδιών με τα παζλ. Μέσω αυτών μαθαίνουν τα σχήματα και τα χρώματα, ενώ ενισχύουν τη συνδυαστική τους ικανότητα. Επιλέξτε ένα ξύλινο παζλ με λίγα κομμάτια, το οποίο να απεικονίζει ζωάκια ή απλές εικόνες.


www.activekids.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...