5 Σεπ 2013

Κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνο ή το κουδούνι, η κόρη μου αρχίζει να κλαίει...

«Κάθε φορά που χτυπά το τηλέφωνο ή το κουδούνι, η κόρη μου αρχίζει να κλαίει για να την προσέξω. Όση ώρα μιλάω στο τηλέφωνο, κλαψουρίζει αρχικά και μετά πιο έντονα, μέχρι να το κλείσω. Κι όταν έρχεται κάποιος σπίτι, έχει την ίδια συμπεριφορά. Εκτός αν ο καλεσμένος κι εγώ ασχοληθούμε μόνο μαζί της. Τότε ηρεμεί. Τι να κάνω
 
Απαντά η παιδοψυχολόγος Αννέτα Μανιού:

«Η μικρή σας απλά αγωνίζεται για την αποκλειστική προσοχή σας. Μπορεί να ακούγεται κολακευτικό, όμως χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε άμεσα.»

-Αποφύγετε τις προειδοποιήσεις, δηλαδή όταν χτυπά το τηλέφωνο ή το κουδούνι, μην της λέτε «Μην κλάψεις τώρα που θα μιλήσω στο τηλέφωνο.

-Μην θυμώνετε. Κρατήστε την ψυχραιμία σας.

-Αν είναι εφικτό, όσο μιλάτε στο τηλέφωνο ή με τον καλεσμένο σας, κρατήστε επαφή και με το παιδί. Χαϊδέψτε το στον ώμο, στο χέρι, χαμογελάτε του. Δείξτε του δηλαδή ότι βρίσκεστε πάντα εκεί γι’ αυτό.

-Αφήστε το να μιλήσει για λίγο στο τηλέφωνο όταν μιλάτε με φίλους ή συγγενείς, ώστε να αισθανθεί ότι συμμετέχει κι αυτό.

-Δώστε του ένα ψεύτικο τηλέφωνο να υποδυθεί ότι μιλάει και αυτό.

-Τέλος, ευχαριστείστε το που σας άφησε να μιλήσετε για τις δουλειές σας και σαν επιβράβευση πείτε του ότι τώρα μπορείτε να παίξετε μαζί του.


www.infokids.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...