6 Οκτ 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων ανακοινώνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικού  σεμιναρίου  για φροντιστές και συνοδούς ατόμων με αυτισμό.

Το σεμινάριο αυτό συνδυάζει την θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική άσκηση  και απευθύνεται  σε άτομα που ζουν, φροντίζουν ή συνοδεύουν άτομα με αυτισμό.

Στόχος του σεμιναρίου  είναι  να παρέχει βασικές γνώσεις για την αυτιστική διαταραχή και τεχνικές παρέμβασης  για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και στην εκπαίδευση.

Μετά την πρώτη συνάντηση, όπου ουσιαστικά θα είναι μία συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι οι εξής:

    Τι είναι Αυτισμός
    Επικοινωνία (γιατί και πως επικοινωνούμε)
    Αισθητηριακά Θέματα
    Κατανοώντας τη συμπεριφορά
    Διαχείριση Συμπεριφοράς
    Διαχείριση Γονέων
    Διδακτικές Τεχνικές
    Αδέλφια Παιδιών με Αυτισμό
    Πρακτική Άσκηση στο Κέντρο Ημέρας


Μετά την ολοκλήρωση του θεωρητικού-εκπαιδευτικού προγράμματος θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση στις εκπαιδευτικές δομές  του Κέντρου Ημέρας, με απώτερο σκοπό  την περαιτέρω εκπαίδευση και  εξοικείωση των συμμετεχόντων στα εκπαιδευτικά  προγράμματα.

Διάρκεια εκπαίδευσης:
50 ώρες  Οι μέρες και οι ώρες των συναντήσεων θα γνωστοποιηθούν σύντομα.

Οι συμμετέχοντες εκτός από την βεβαίωση παρακολούθησης που  θα λάβουν, θα ενταχθούν και στο αρχείο εκπαιδευμένου προσωπικού του παραρτήματος Θεσσαλονίκης για την πιθανή κάλυψη αναγκών των μελών του παραρτήματος  της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες–Γραμματεία σεμιναρίου:  Κέντρο Ημέρας Ε.Ε.Π.Α.Α. Θεσσαλονίκης., Βερατίου 5, πίσω από τον Σιδ. Σταθμό Θεσσαλονίκης τηλ./fax 2310 241 287, ηλεκτρονική διεύθυνση  thess_seminar@autismgreece.gr

Υπεύθυνος σεμιναρίου: Τσαμπούρης Γιώργος

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Τρίτη 14:00.-21:00,
Τετάρτη-Πέμπτη 09:00-16:00 &  Παρασκευή 10:00-15:00

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...