21 Φεβ 2012

Αγαλματάκια ακούνητα..




Πολύ συχνά στις θεραπείες χρησιμοποιώ μια κινητική δραστηριότητα, αρκετά ευχάριστη στα παιδιά, η οποία προορίζεται κυρίως για δυσκολίες στον κινητικό σχεδιασμό (κομμάτι της πράξης) και την κιναίσθηση. Φυσικά, οι στόχοι μπορούν να αλλάξουν (αντίληψη σωματικού σχήματος, ισορροπία, εύρος κίνησης, εκτατικότητα κορμού κ.α.) αφού το παιχνίδι μπορεί να τροποποιηθεί με βάση τις δυσκολίες του κάθε παιδιού.

Χάρηκα, ιδιαιτέρως, όταν στο Childhood 101 βρήκα αρκετές τέτοιες κάρτες προς εκτύπωση...








 Η δραστηριότητα είναι αρκετά απλή. Ζητάμε από το παιδί να χρησιμοποιήσει το σώμα του, και σε πρώτο επίπεδο να κάνει ένα ζώο, ένα σχήμα, ένα γράμμα. Στην πιο δύσκολη εκδοχή της, δείχνουμε στο παιδί μια κάρτα με μια φιγούρα που κάνει ένα κινητικό μοντέλο, και του ζητάμε να το μιμηθεί.


Υπάρχουν φορές, που την δραστηριότητα αυτή την ενσωματώνω σε μια κινητική διαδρομή στον χώρο με διάφορα στάδια, και ένα από αυτά -για να συνεχίσει την διαδρομή- είναι να επιτύχει την μίμηση του κινητικού μοτίβου. Ακόμα και αν δεν έχετε τις κάρτες μαζί σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας σώμα προς μίμηση, κάνοντας εσείς διαφορετικές στάσεις σώματος.





Δοκιμάστε το!!!











Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...