19 Σεπ 2011

ΑΒγράφω

Ηλικίες: 4-8

Τι είναι:  Ένας ολοκληρωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος τρόπος σωστής γραφής των γραμμάτων, των αριθμών και των σχημάτων.

Γιατί μας αρέσει:  Συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, σε ένα αρκετά ευχάριστο περιβάλλον χρήσης. Η βασική έκδοση του παιχνιδιού διατίθεται δωρεάν.

Την πλήρη έκδοση της εφαρμογής μπορείτε να την αγοράσετε εδώ.

H επιστημονική υποστήριξη και τεκκμηρίωση ανήκει στο Κέντρο Λογοπεδικής AB λόγος και την Δρ. Λογοθεραπείας Βασιλική Μπουγιοτοπούλου.

Το παιδί καλείται να ακολουθήσει τα ίχνη του γράμματος επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο σημείο αφετηρίας και να ολοκληρώσει τη γραφή του γράμματος. Στην προσπάθειά του αυτή μπορεί να βοηθηθεί από υποστηρικτικές λειτουργικότητες έυκολα προσβάσιμες από αυτό. Οι λειτουργικότητες αυτές αφορούν στην εκφώνηση και οπτική απεικόνιση του γράμματος, σε οθόνη η οποία αναπαριστά τον ορθό τρόπο γραφής του γράμματος ενώ το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή γόμα για να κάνει μια διόρθωση ή να ξεκινήσει από την αρχή, και την παλέτα των χρωμάτων για να επιλέξει το χρώμα που του αρέσει.

Στην περίπτωση που κάνει λάθος στη φορά γραφής, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός ο οποίος «σταματάει» τη γραφή και το παιδί βλέπει το λάθος, το διορθώνει και οδηγείται στην αφετηρία. Με την ορθή ολοκλήρωση της γραφής ακούγεται ο ήχος επιβράβευσης για την προσπάθεια του. Με αυτή τη λογική και ακολουθώντας τα πλήκτρα πλοήγησης μπορεί να μετακινηθεί στο σύνολο των γραμμάτων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...