19 Σεπ 2011

Δραστηριότητα: Κρέμασε τα!

Σε ποιό παιδί δεν αρέσει να αλλάζει ρούχα, να μεταμφιέζεται, πόσο μάλλον να μεταμφιέζει έναν ενήλικα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι διάφορα ρούχα (μπλούζες, φουλάρια, γραβάτες, γάντια, κασκόλ, κ.λ.π.), μια λεκάνη ρούχων και μπόλικα μανταλάκια. Παρακινήστε το παιδί να πάρει την λεκάνη και ακολουθώντας τις οδηγίες σας να ψάξει στο σπίτι να βρεί τα πράγματα, ώστε να την γεμίσει (π.χ. στο τρίτο συρτάρι της ντουλάπας θα βρείς ένα ζευγάρι γάντια). Μόλις συκεντρώσει αρκετά, το παιχνίδι αρχίζει! Πρέπει να κρεμάσει επάνω σας όλα τα ρούχα, πιάνοντάς τα με μανταλάκια. 
 
Η δραστηριότητα αυτή ενισχύει τον λεπτό και αμφίπλευρο συντονισμό. Κουβαλώντας τη γεμάτη με ρούχα λεκάνη παρέχεται ιδιοδεκτικός ερεθισμός, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ακουστική επεξεργασία, καθώς ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνετε. Τέλος βελτιώνεται η τριποδική σύλληψη, η οποία είναι απαραίτητη τόσο στις γραφοκινητικές δεξιότητες, όσο και στη σωστή χρήση του πιρουνιού.

Η γνώμη σας:

2 Σχόλια:

saky είπε...

Μου αρέσει αυτό το blog. Πολύ καλό περιεχόμενο. Όλα μπορώ να πω
Το παιχνίδι είναι καθημερινό κομμάτι της ημέρας κάθε παιδιού, και μαζί με αυτό και τα μικροατυχήματα, γι’ αυτό καλύτερα να προλαμβάνουν παρά...
μπορείτε να βρείτε περιεχόμενα εδώ μιλάμε για τα παιδιά
http://www.flowmagazine.gr/article/view/paidi_kai_paixnidi_me_asfaleia_sto_spiti/category/personal_development

Παιδί και Εργοθεραπεία είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια, μείνετε συντονισμένοι μαζί μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...