18 Ιαν 2012

Φτιάξτε του την δική του σανίδα ισορροπίας!!!

Υλικά: ανακυκλωμένο χαρτόνι, κόλλα και ένα σωσίβιο πισίνας (αφρώδες ρολό). 

Με 3, ίσως και 4, φυλλα από χοντρό χαρτόνι για να αντέξει το βάρος ενός παιδιού, μια ρευστή κόλλα και ένα κομμάτι από το αφρώδες ρολό δείτε στο video από το YourTherapySource την διαδικασία δημιουργίας της σανίδας ισορροπίας. 

Τα παιδιά μπορούν να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την ισορροπία τους σε όρθια θέση, να καθίσουν σε αυτή, αλλά και να τη βάλουν κάτω από τα πόδια τους όταν κάθονται σε καρέκλα (για παιδιά με υπερδιέγερση/ υπερκινητικότητα/ νευρικότητα). 



Μια άλλη ευχάριστη δραστηριότητα είναι ένα παιδί όρθιο στην σανίδα ισορροπίας να πιάνει και να ρίχνει σε στόχο μια μπάλα ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις δεξιότητες ετοιμότητας, δράσης, και συντονισμού.


Υπάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορείτε να ενσωματώσετε και την σανίδα ισοροπίας, για την επίτευξη διαφόρων στόχων (στασικότητα κορμού, ισορροπιστικές αντιδράσεις, αδρός συντονισμός, ετοιμότητα δράσης, αύξηση επιπέδου διέγερσης, μετατοπίσεις βάρους, αιθουσαία επεξεργασία, κιναίσθηση κ.α.). Όσο για τις θέσεις του παιδιού, μπορούμε ανάλογα τον στόχο να επιλέξουμε, την όρθια στάση σώματος, καθιστή στάση, πρηνής (μπρούμυτα) στάση και σε κάποιες δραστηριότητες ύπτια (ανάσκελα) στάση.




Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...