18 Ιαν 2012

GCompris - Σουίτα παιχνιδιών εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας


Το GCompris είναι μία συλλογή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά από 2 εώς 10 ετών. Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με καθοδήγηση και από παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ίσως και μεγαλύτερων ηλικιών. Πρόκειται για λογισμικό εκπαιδευτικής ψυχαγωγίας. Είναι ελεύθερο και το βρήκαμε πολύ - πολύ καλό! Με ωραία γραφικά, ωραίους ήχους και πολλές επιλογές παιχνιδιών! Μπορεί να εγκατασταθεί στην ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα.

Το GCompris είναι μία δημιουργία του Free Software Foundation που μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον Κώστα Παπαδήμα, την Άννα Κωνσταντινίδου και τον Γιάννη Κασκαμανίδη.

Αρχικά τα παιδιά μαθαίνουν την απλή χρήση του πληκτρολογίου και του ποντικιού (mouse) στον Η/Υ μέσω παιχνιδιών.

Έπειτα ξεκινούν τα παιχνίδια που εστιάζουν μεταξύ άλλων: αναγνώριση χρωμάτων, σχημάτων (παζλ), σχεδίων (βρες τις διαφορές), κινητικότητα (κλώτσησε τη μπάλα, άνοιγμα κυψέλης), ζωγραφική (με ειδικό εργαλείο για ζωγραφιά ή κινούμενο σχέδιο).

Τα παιχνίδια φτάνουν έως το επίπεδο της εκμάθησης αριθμητικής και γραφής και ανάγνωσης.

Στο τελικό στάδιο, υπάρχουν ακόμη και μερικά παιχνίδια στρατηγικής!

To GCompris είναι ελεύθερο λογισμικό. Δεν είναι διαθέσιμες, ωστόσο, όλες οι δραστηριότητες (παιχνίδια) στο λογισμικό. Ο αριθμός των ελεύθερων δραστηριοτήτων είναι 65, που σημαίνει ότι έχετε 2 ή περισσότερες επιλογές δραστηριοτήτων σε μία μεγάλη γκάμα παιχνιδιών.

Κατεβάστε το GCompris στον Η/Υ σας από αυτή τη διεύθυνση (αρχείο 160 ΜΒ)

Σημ.: Αφού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, κάντε κλικ πάνω δεξιά στο "Free Instant Download Download" επιλέγοντας το λειτουργικό σύστημα (OS) του Η/Σ σας, δηλαδή Windows ή MacOS.

 Πηγή: Νoesi.gr

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...