16 Ιαν 2012

Δραστηριότητα: Ώρα για ψώνια!

Πολλά παιδιά λατρεύουν τη "σκληρή δουλειά"... αλλά και εγώ ως Εργοθεραπεύτρια, προτείνω ανεπιφύλακτα τέτοιου είδους δραστηριότητες, οι οποίες παρέχουν έντονα ιδιοδεκτικό ερεθισμό, μιας και το σύστημα αυτό αποτελεί τον ρυθμιστή όλων των αισθητηριακών συστημάτων.


Θα χρειαστείτε μια μεγάλη λεκάνη ρούχων, βαριά αλλά άθραυστα ψώνια (π.χ. ρύζι, βιβλία, κουτί καφέ, πλαστικά μπουκάλια νερού, κ.λ.π.) και μερικές φωτογραφίες των αντικειμένων αυτών (π.χ. από περιοδικά, κουπόνια, σκίτσα δικά σας ή απλώς τις ονομασίες τους, εάν το παιδί διαβάζει). Για να ξεκινήσει το παιχνίδι κρύψτε τα ψώνια μέσα στο δωμάτιο και δώστε στο παιδί τις εικόνες των αγορών που θέλετε να κάνει. Εάν υπάρχει και μικρότερο αδελφάκι, μπορεί να μπεί εξαρχής στο καλάθι, όπως μπαίνει το παιδί στο καρότσι του σούπερ μάρκετ.
Η δραστηριότητα αυτή, πέρα από την ενεργοποίηση του ιδιοδεκτικού συστήματος, ενισχύει τον κινητικό σχεδιασμό, την οπτική αντίληψη (διάκριση εικόνας-φόντου, των κρυμμένων αντικειμένων), τη συγκέντρωση και την οργάνωση. Καλά ψώνια λοιπόν!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...