27 Ιαν 2012

Tae kwon do- Να στείλω το παιδί μου;


Το Τάε Κβον Ντο που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Η τέχνη της κλωτσιάς και της γροθιάς», είναι από το 2000 Ολυμπιακό αγώνισμα και αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Πρόκειται για μια κορεάτικη πολεμική τέχνη, που βασίζεται στην άμυνα, και είναι κατάλληλη τόσο για την εκγύμναση του σώματος όσο και την αυτοπροστασία του ατόμου.

Είναι το ίδιο κατάλληλη όμως και για τα παιδιά που οι γονείς τους θέλουν να ξεκινήσουν κάποια αθλητική δραστηριότητα; Καταφατικά απαντά η κ. Μαρία Ευσταθίου, προπονήτρια Τάε Κβο Ντο στον Αθλητικό Σύλλογο «Θησέας» Βριλησσίων.

Τα παιδικά τμήματα ξεκινούν ως επί το πλείστον από την ηλικία των 5 ετών και στα πρώτα στάδια το παιδί εκπαιδεύεται στην πειθαρχία και στο να εκτελεί ορισμένες απλές εντολές στην τέχνη του Τάε Κβο Ντο. Επίσης κάνει ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα, κοιλιακούς, ραχιαίους, για ενδυνάμωση χεριών, ώμων, ασκήσεις για το στήθος, διατάσεις κτλ, χωρίς φυσικά τη χρήση οργάνων.

Τα οφέλη για ένα παιδί που ασχολείται με το συγκεκριμένο αγώνισμα, όπως εξηγεί η προπονήτρια κ. Ευσταθίου, είναι πολλά και ψυχοσωματικά. Πρώτα απ’ όλα το παιδί μαθαίνει να συγκεντρώνεται, να έχει αυτοπειθαρχία ενώ τον βοηθάει και στις διαπροσωπικές του σχέσεις καθώς μαθαίνει να σέβεται όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τους άλλους. Επίσης, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του παιδιού, νιώθει πιο δυνατό και καταφέρνει σταδιακά να αποβάλλει τη φοβία του απέναντι σε άλλα άτομα, συνομήλικα και μη.

Φυσικά ενδυναμώνει το σώμα του στο σύνολο ενώ μυείται και σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής καθώς όπως αναφέρει η προπονήτρια του Α.Σ Θησέας κατά την διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά μαθαίνον τι κάνει καλό να τρώνε και μάλιστα πολλά παιδιά ακολουθώντας αυτό το παράδειγμα κατάφεραν να βάλουν στην διατροφή τους τροφές που πεισματικά απέφευγαν.

Πέρα από τα σημαντικά αυτά οφέλη που δίνει η ενασχόληση με το Τάε Κβο Ντο, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα ασφαλές αγώνισμα που δεν έχει σχέση με τη βία, όπως επισημαίνει η κ. Ευσταθίου καθώς τα παιδιά μαθαίνουν πως να προστατεύουν τον εαυτό τους και να αποφεύγουν τα χτυπήματα χωρίς να μπαίνουν στη λογική της επίθεσης.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...