28 Φεβ 2012

Συμβουλές για εύκολο πρωινό ξύπνημα

Με οργάνωση και χιούμορ τα πρωινά σας θα γίνουν ολοένα και πιο ευχάριστα! Δοκιμάστε τα παρακάτω προτεινόμενα βήματα.

Εμπρός καλό μου πρόγραμμα
Φτιάχνουμε από κοινού με τα παιδιά ένα πρόγραμμα "εργασιών". Έτσι κάθε πρωί θα ξέρουν τι έχουν να κάνουν και δεν γυρνάνε δεξιά και αριστέρα γκρινιάζοντας. Όχι μόνο θα ξέρουν τι να κάνουν αλλά και με ποια σειρά. Πλύσιμο, ντύσιμο, πρωινό, βούρτσισμα δοντιών κτλ.

Κάνε ότι κάνω
To παράδειγμα για μια σωστή οργάνωση θα το δώσουμε εμείς! Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε τα παιδιά μας θα πρέπει πρώτα εμείς να έχουμε κάνει το ατομικό μας πρόγραμμα. Έτσι λοιπόν κάνουμε μια λίστα από το προηγουμένο βράδυ για το τι ρούχα θα φορέσουν τα παιδιά, τι θα ετοιμάσουμε για κολατσιό κτλ.

Ο χρόνος είναι χρήμα
Εξοικονομούμε χρόνο από όπου μπορούμε. Για να μην ετοιμάζουμε κολατσιό τελευταία στιμγή μπορούμε να ετοιμάσουμε τοστάκια τα οποία θα τα βάλουμε στο ψυγείο για να καταναλωθούν όλη την εβδομάδα. Επίσης αγοράζουμε φρούτα και άλλα προιόντα που θα αποτελέσουν το πρωινό των παιδιών μας. Ετσι θα έχουν ποικιλία στο πρωινό τους αλλά και δικαίωμα επιλογής.

Το μυστικό της μαμάς
Για να είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι πρέπει να σηκωνόμαστε λίγο πριν τους άλλους. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά τα οφείλουμε στον εαυτό μας για το πρωινό ντουζ και την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας. Αυτός ο χρόνος είναι βάλσαμο. Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη ηρεμία ατάκες του τύπου "5 λεπτά ακόμα μανούλα" ή "Δεν θέλω να πάω σχολείο"

Νικήτης είναι ...
Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πραγματικότητα θα χρειαστεί υπομονή. Δεν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη τα μικρά αγγελούδια να αποχωριστούν τόσο εύκολα το μαλακό στρώμα του κρεββατιού τους. Δεν είναι λοιπόν κακή ιδέα, για αρχή τουλάχιστον, να έχουμε ένα μικρό δόλωμα. Έτσι όλο αυτό το πρωινό ξύπνημα θα έχει τη μορφή παιχνιδιού. "Για να δούμε ποιος θα ετοιμαστεί πρώτος σήμερα"...

Καλή επιτυχία !

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...