20 Φεβ 2012

Το Centre Pompidou από το Παρίσι στην Αθήνα



Το Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι με τίτλο «Η περιπέτεια της μεταμόρφωσης. Καθημερινά αντικείμενα: Δείτε τα αλλιώς» για παιδιά από 5 έως 12 ετών είναι βασισμένο στο έργο του Arman (1928-2005) - καλλιτέχνη συνδεδεμένου με το κίνημα του νεορεαλισμού που εμφανίστηκε το 1960 ως η Γαλλική απάντηση στην pop art.
« Ο πατέρας μου πουλούσε αντίκες. Όταν ήμουν παιδί, μια ποσότητα αντικειμένων ήταν πάντα ενδιαφέρουσα. Νομίζω ότι κατά μια έννοια ήμουν συλλέκτης. Μεγαλώνοντας, άρχισαν να με ενδιαφέρουν περισσότερο τα αντικείμενα που πετιούνται ή έχουν ελάχιστα χρησιμοποιηθεί. Η ποίηση του αντικειμένου βρίσκεται στην καρδιά του έργου μου.»
Είσοδος ελεύθερη
Πού: στο Μέγαρο Μουσικής

Το παιδί θα εξερευνήσει καθημερινά αντικείμενα, θα τα κατηγοριοποιήσει σε οικογένειες, θα συμμετάσχει σε μια από τις τρεις ομάδες δραστηριοτήτων. Θα κόψει, θα κατασκευάσει και θα αισθανθεί και το ίδιο ένας μκρός καλλιτέχνης!

Info: Το πρόγραμμα διαρκεί μιάμιση ώρα και γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι ενδιαφερόμενοι κλείνουν το (δωρεάν) ραντεβού για το παιδί τους στα εκδοτήρια του Μεγάρου
210 7282333

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...