3 Ιουλ 2012

3 καλοκαιρινές Ομάδες στήριξης...

Το Κέντρο Ψυχοθεραπείας Ατόμου και Οικογένειας, διοργανώνει 3 καλοκαιρινές Ομάδες στήριξης, για την διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους, καθώς και Ομάδες γονέων και την συναισθητική νοημοσύνη και δημιουργικότητα των παιδιών.

Αναλυτικά:

1.   Διαχείριση άγχους: Τεχνικές χαλάρωσης και αντιστρές

Μία ώρα της ημέρας, την οποία όλοι φαίνεται να έχουν ανάγκη. Μία ώρα γεμάτη χαλάρωση και ηρεμία. Στην ομάδα "τεχνικές χαλάρωσης" οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με ορισμένες τεχνικές χαλάρωσης και αντιστρές, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στη διάρκεια της ημέρας, όταν νοιώσουν ότι χρειάζεται να χαλαρώσουν. Στο κλείσιμο της ομάδας πραγματοποιείται  συζήτηση σχετικά με την περαιτέρω διαχείριση του άγχους.
Διεξαγωγή: κάθε Τετάρτη 20.00 - 21.00 από 4 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου

2.   Η συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού μέσα στην οικονομική κρίση

Το σεμινάριο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να αξιοποιήσουν την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας ως εργαλείο για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού τους. Προσφέρει την ευκαιρία μιας άλλης οπτικής, όπου το "όχι" σε ένα δώρο ή μια έξοδο θα γίνει εφόδιο και όχι στέρηση, με στόχο να ελευθερώσει τον γονιό και το παιδί του και όχι να τους εγκλωβίσει.
Διεξαγωγή: Πέμπτη 20/07 18.00 - 21.00

3.   Δημιουργική απασχόληση του παιδιού

Το παραμύθι, η ζωγραφική και το παιχνίδι μετατρέπονται σε εργαλεία για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού μέσα από την αλληλεπίδραση της ομάδας. Απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.
Διεξαγωγή: όλο τον Ιούλιο μέχρι 10 Αυγούστου & όλο το Σεπτέμβριο κάθε Πέμπτη 17.00 – 21.00 • κάθε Παρασκευή 10.00 – 14.00 • κάθε Σάββατο 10.00 – 14.00


Πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...