3 Ιουλ 2012

Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα"

Tο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής "Μαργαρίτα", για πρώτη φορά φέτος, υλοποιεί πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικό & ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 12/07/2012 έως Παρασκευή 20/07/2012 στην κατασκήνωση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, στο Σπιτάκι των Ειδικών Ομάδων.

Το κόστος συμμετοχής είναι 300 ευρώ και περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις, δραστηριότητες και έξοδα συνοδών. Ο αριθμός των θέσεων είναι έως 10-12 άτομα.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, σε ομαδικό πλαίσιο σε συνθήκες καθημερινότητας. Περιλαμβάνει προγράμματα μαγειρικής, οικιακών εργασιών (νοικοκυριού), κυκλοφοριακής αγωγής και αγορών από καταστήματα, αυτοφροντίδας και ατομικής υγιεινής, κοινωνικοποίησης κ.ά. Συγχρόνως, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δημιουργικές δραστηριότητες (εργαστήρια), σε κινητικές δραστηριότητες, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε εξόδους ψυχαγωγικού χαρακτήρα και να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα. Το πρόγραμμα απευθύνεται καταρχάς σε νέους και νέες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από ομάδα εκπαιδευτικών του "Μαργαρίτα" και όπου χρειαστεί θα πλαισιωθεί από άλλους συνεργάτες του Κέντρου.
Δηλώστε πρόθεση συμμετοχής του παιδιού σας στο πρόγραμμα μέχρι την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνιση καθώς και για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, επικοινωνήστε με την Κοινωνική Υπηρεσία του "Μαργαρίτα" στα τηλέφωνα 2108044812, 2106138557 (κ. Χ. Κωστάκη, κοινωνική λειτουργός).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...