18 Νοε 2011

Αισθητηριακός λαβύρινθος!!

Σε ένα από τα blogs που διαβάζω συχνά, βρήκα αυτόν τον πολυαισθητηριακό λαβύρινθο. Παρακάτω θα διαβάσετε, πως με απλά υλικά μπορούμε να τον φτιάξουμε στο σπίτι μας. Οι μικροί μας φίλοι θα ενθουσιαστούν!!

Με αυτόν τον πολυαισθητηριακό λαβύρινθο, μπορούμε να ενισχύσουμε μέσω του παιχνιδιού τον χρόνο εστίασης της προσοχής, τον οπτικοκινητικό και αμφίπλευρο συντονισμό.


Τα υλικά που χρειάζεστε είναι ένας λαβύρινθος (φωτοτυπία από βιβλίο ή εκτύπωση λαβυρίνθου από τον υπολογιστή ή ακόμα και έναν που έχετε σχεδιάσει εσείς σε ένα χαρτί με ευδιάκριτη διαδρομή και σημεία έναρξης και λήξης -π.χ. ένα παιδάκι για αρχή και το σπίτι του στο τέλος της), έναν μαγνήτη, ένα κουδουνάκι, ένα χαρτόνι (π.χ. από κουτί δημητριακών) και μια προστατευτική σελίδα (χαρτί πλαστικοποίησης).

Τοποθετείστε τον λαβύρινθο και το χαρτόνι μέσα στο χαρτί πλαστικοποίησης. Κρατήστε τον μαγνήτη στο πίσω μέρος της σελίδας και βάλτε το κουδουνάκι στο μπροστινό μέρος στην κορυφή της διαδρομής -στο αντίστοιχο σημείο με τον μαγνήτη. Τώρα κουνήστε (εσείς για δοκιμή, και μετά το παιδί) τον μαγνήτη προς τα κάτω ακολουθώντας τον λαβύρινθο μέχρι το τέλος. Το επίπεδο δυσκολίας του λαβυρίνθου το επιλέγετε εσείς (αρκεί το παιδί να μπορεί να επιτύχει την διαδικασία και να φτάσει μέχρι το τέλος της πορείας).

Υπάρχει και ένα βιντεάκι στα αγγλικά που δείχνει όλη την διαδικασία της κατασκευής.


Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...