19 Δεκ 2011

Ράψιμο: Μια διαφορετική δραστηριότητα!


Συνδυάζοντας το Χριστουγεννιάτικο κλίμα με την δημιουργικότητα, και την ευδιαθεσία των περισσότερων παιδιών, μπορούμε να φτιάξουμε μοναδικά στολίδια. Ταυτόχρονα μέσω της ευχάριστης δραστηριοποίσης, μπορούμε να επιτύχουμε ενίσχυση του οπτικοκινητικού συντονισμού, της λεπτής κινητικότητας και της αμφίπλευρης οργάνωσης.

Παρακάτω αναλύτεται ο τρόπος που μπορεί ένα παιδί να φτιάξει το στολίδι της εικόνας (από το Childhood 101 ).Κόψτε ένα τρίγωνο από το πλαστικό πλέγμα. Δίνουμε στο παιδί (από την ηλικία των 5 ετών και πάνω, με την επίβλεψη ενήλικα) μια βελόνα, στην οποία έχουμε περάσει ένα νήμα κεντήματος. Χρησιμοποιώντας διάφορες πούλιες αρχίζει το ράψιμο!!!

Προσοχή μόνο, τις πούλιες να τις βάζουν στην μπροστινή μεριά του πλέγματος για να φαίνονται στο τελικό αποτέλεσμα.Το ράψιμο μπορεί να γίνει μια ευχάριστη δραστηριότητα για αρκετά παιδιά, αφού είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα παιχνίδια. Φυσικά, η δραστηριότητα μπορεί να γίνει και με διαφορετικά σχέδια του πλέγματος, για να την εκτελέσουν οποιαδήποτε άλλη στιγμή.
Καλό ράψιμο!!

Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Η γνώμη σας:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...